خرید روتیواتور

یکی از عواملی که می تواند موجب شود تا کشت و کار و برداشت محصولات با کیفیت در کشاورزی رخ دهد خاکی مهیا و آماده است که بسیار مهم و دارای اهمیت است. باید بستر کشت به گونه ای باشد تا شاهد رشد بهتر محصولات از ابتدا تا زمان برداشت باشیم. کیفیت خاک و مهیا شدن بستر خوب قادر است بر کیفیت . بالا رفتن محصول نیز نقش داشته باشد. انسان ها از همان ابتدای مبادرت به کشاورزی و کاشت محصولات با ابزار های ابتدایی مبادرت به این کار می کردند. به مرور که انسان پیشرفت کرد و علم و تکتولوژی در کنار یکدیگر قرار گرفتند شاهد به وجود آمدن ابزار های مختلف و کاربردی در این زمینه بودیم.

این وسیله ها گاها ساده و ابتدایی و در حال حاضر با کیفیت و حساب شده هستند. از جمله دستگاه هایی که برای این منظور استفاده می شود و حاصل تکنولوژی ابزار آلات کشاورزی است، روتیواتور نام دارد. با کمک این وسیله زمین و خاک به خوبی زیر و رو شده و برای استفاده مهیا می شود. بستر کشت شما با کمک این دستگاه مهیا و پذیرای بذر یا ریشه های گیاهان در مراحل رشد خواهد بود. البته به طور عمومی سال ها از گاو آهن برای شخم زدن وآماده کردن خاک استفاده می شده است و در کشاورزی سنتی این روند ادامه دارد. اما این دستگاه مزیت هایی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

فرق گاو آهن و روتیواتور چیست؟

شاید در نگاه کلی هر دوی این ابزار برای شخم زدن زمین کاربرد داشته باشد و به وسیله آنها خاک زیر و رو شود تا برای کشت و کار مهیا شود اما تیغه های نصب شده در گاه آهن حرکت به سمت راست و چپ دارد. در این جهات و با فواصل معین این کار انجام می شود در صورتی که روتیواتور ورای این حرکت ساده است به نحوی که تیغه هایی در این دستگاه وجود دارد که حالتی چرخشی دشته و به خوبی می تواند خاک و بستر را زیر و رو نماید تا کیفیت بهتری را شاهد باشیم. علاوه بر این مورد نیروی محرکه موجود در این دستگاه که جدا از حرکت آن است می تواند علاوه بر کیفیت خوب سرعت بالایی نیز داشته باشد و در زمانی به مراتب کمتر بستری وسیع را با کیفیت بالا برای کاشت محصول آماده کند. البته باید به ایمنی و نحوه درست کار با این دستگاه دقت شود تا سالم مانده و راندمان بالایی نیز داشته باشد.

انواع روتیواتور

با توجه به اینکه چه نوع کاربری و شرایطی دارید این دستگاه به اشکال متفاوتی تولید می شود و با استفاده درست در شرایط مختلف می توان نتایج خوبی را انتظار داشت. روتیواتور های مرسوم عبارتند از:

روتیواتور چگونه کار می کند؟

همانطور که متوجه شدید اسن دستگاه برای شخم زدن و مهیا نمودن بستر خاک مورد استفاده قرار می گیرد و جزو آن دسته از ابزار هایی است که قابلیت نصب پشت تراکتور را دارد. اما این دستگاه می تواند پشت تیلر نیز نصب شود و به همین دلیل دو دسته بندی روتیواتور تیلری و تراکتوری را نیز می توان برای آن در نظر گرفت. در شرایطی که فضا کمتر است و مکان هایی کوچکتر مورد نظر است می توان از انواع کوچکتر و تیلری کمک گرفت. اما مکان هایی بزرگ تر نیاز به انواع تراکتوری لازم به نظر می رسد.

این وسیله به خوبی می تواند خاک را بهینه و آماده کند که این فرایند در مراحا اولیه و ثانویه خاک با این دستگاه امکان پذیر است. خیلی از کشاورزان اعتراف کرده اند که شخم و آماده سازی زمین با این وسیله بسیار تاثیرات مثبتی بر تولیدات محصولات آنها داشته است. همچنین این دستگاه با هزینه ای معقول و هزینه ای اندک بسیار ابزاری کاربردی و لازم برای کشاورزی می تواند باشد.

مزیت های روتیواتور و کاربرد های آن

این دستگاه ها که به تیلر دوار نیز شناخته می شوند علاوه بر شخم زدن این قابلیت را نیز دارند که برای هرس کردن نیز مورد استفاده قرار گیرند. در زمان استفاده از آن می توانید مزیت ها را به خوبی حس کنید. یکی از مزیت های این دستگاه کمک به حفظ رطوبت خاک است. کمک می کند که رطوبت خاک کمتر از بین برود و این مزیتی خوب برای کشاورزی به حساب می آید. در کشور ما که کمبود منابع آب وجود دارد استفاده از روتیواتور به خوبی می تواند سبب کم شدن تبخیر و ذخیره منابع آبی گردد. علاوه بر سرعت بالا و کیفیت خوبی که روتیواتور دارد به خوبی می تواند از تبخیر بی دلیل و از بین رفتن منابع آبی و رطوبت در خام به کمک کشاورزان بشتابد.

قدمت و تاریخچه ساخت روتیواتور

در سال 1946 میلادی بود که شخصی به نام شارل برای ساخت این دستگاه اقدام کرد و از آن استفاده نمود. در ابتدای اختراع این دستگاه استقبال چندان زیادی از آن صورت نگرفت و تا مدت ها شناخته نشد. اما پس از گذشت مدتی و کم شدن ذخیره و منابع ابی و کاهش منابع زیر زمینی توجه افرادی به این دستگاه جلب شد و از آن استفاده کردند. بعد از مشاهده آثار و نتایج خوب آن خرید و کار با تین دستگاه به مرور افزایش پیدا کرد. این دستگاه می تواند خاک بستر را با عمقی مشخص و به طور یکنواخت شخم و زیر و رو نماید. مثلا می تواند در ابعاد و مساحت بسیار خاک را دقیق  و به عمق 20 سانت آماده و مهیا کند. طی این کار علاوه بر شخم زدن شاخه ها و علف های هرز نیز خرد شده و با خاک کخلوط می شوند و همین امر نیز مزیت جدیدی است که با کمک آن می توان به حفظ نمودن رطوبت و آب داخل خاک کمک نمود و محیطی مناسب برای کشت و کار به وجود می آید.

به این نکته دقت داشته باشید که روتیواتور خاک را زیر و رو نخواهد کرد اما قادر است به خوبی آن را پودر و نرم نماید که برای محصولات کشاورزی و رشد آنها بسیار مناسب است. اگر در مکان هایی نه چندان بزرگ قصد دارید از این دستگاه استفاده کنید این امکان برای شما وجود دارد که آن را با تیلر کوپل کنید. اما اگر مساحت شما زیاد است و در باغ و زمین های بزرگ قصد کشاورزی دارید به راحتی قادر خواهید بود آن را پشت تراکتور نصب نمایید و از نیروی محرک و موتور آن برای تامین نیروی آن استفاده نمایید که این نیرو از طریق تراکتور می توان به این وسیله انتقال پیدا کند. در این وسیله این مزیت وجود دارد که برای کار کردن آن از نیروی کشش استفاده نمی شود و فشار زیادی به وسیله و نیروی محرکه ای مثل تراکتور وارد نمی گردد. اگر خاک فشرده باشد و تنها از نیروی کشنده تراکتور استفاده شود فشار زیادی نیز به این وسیله مفید وارد می شود اما در روتیواتور نیروی چرخنده ای وجود دارد که خود مسیر را نرم می کند و فشار کمتری به تراکتور وارد می شود و تنها تراکتور نقش هدایت کننده و انتقال نیرو را خواهد داشت.

استفاده و کاربرد مفید این دستگاه به گونه ای گسترش یافته است که در زمین های بزرگ و کابرد های صنعتی کشاورزی بدون این دستگاه غیر ممکن شده است. برای به دست آوردن کیفیت بالا برای کشاورزی با کیفیت و مقدار وسیع ابتدا با گاو آهن زمین شخم زده می شود و سپس با روتیواتور لین بستر نرم و مهیا می گردد که شرایطی بسیار خوب فراهم خواهد شد.

بعد از کشاورزی در فصل قبل و حتی بعد از برداشت و شخم زدن آثاری از محصولات قبل در خاک وجود دارد. به عنوان مثال تکه های چوب ، نیشکر، ذرت و … در خاک قرار می گیرد که در زمان استفاده از روتیواتور تمام این عوامل مزاحم خرد می شود و جذب خاک می گردد. تمامی کلوخه ها و تکه های سفت بعد از استفاده از روتیواتور از بین می رود و در بستر شاهد سطحی یکدست خواهیم بود. سطحی یکنواخت و زیبا برای کشت و کار به وجود می آورد که گیاه نیز به خوبی قادر خواهد بود در خاکی مناسب رشد بهتری داشته باشد. در ابتدا تیغه ها به خاک و کلوخه ها برخورد می کند و به قسمت های کوچکتر تقسیم می گردد و بعد از برخورد با آن به صفحه ای که در پشت قرار دارد اصابت کرده و با نرم تر شدن بر روی خاک هدایت می گردد و همیت امر سبب می گردد که کاملا نرم و پودری شود و به همین دلیل است که خاکی یکدست و مسطح را شاهد هستیم.

تیغه های دستگاه روتیواتور

تیغه های متعدد این دستگاه حالتی شبیه به ال انگلیسی دارد که حالتی یک در میان داشته و به خوبی با چرخش می تواند در سطح زیرین عملیات مخلوط سازی سطوح را با هم انجام دهد و و سطح زیرین و رویی به خوبی نرم و با هم مخلوط می شوند. مزیت دیگر این دستگاه مخلوط کردن و پیوستگی بین خاک سطح های مختلف با هم است. تعداد و مقدار ایت تیغه ها به عواملی چون مقدار سطح مورد نظر و همچنین قدرت و توان تراکتور بستگی دارد. ما امروزه شاهد روتیواتور هایی با 8 پر، 32 پر، 6 پر و 24 پر تیغه ثابت ، تیغه های 4 تایی معمولی و 6 تایی کشویی هستیم. همچنین با توجه به مساحت و کشش تراکتور می توان این مقادیر را تغییر داد. برای این منظور باید توجه داشته باشید که اگر از تیغه های مختلف و یا زیاد استفاده می کنید این نکته را در نظر بگیرید که در زمان کوپل شدن با تراکتور دور موتور و شفت مورد توجه قرار گیرد و حداقل 450 دور در دقیق توان داشته باشد. . برای آسیب دیدگی کمتر در زمان برخورد با موانع سخت در خاک بهتر است از گاردن کلاچ استفاده گردد. نقش استفاده از گیربکس مناسب برای انتقال قدرت صحیح و همچنین تنظیم نمودن سرعت و دور شفت از اهمیت بر خوردار است.

 

شکل تیغه های روتیواتور به طور کلی در 4 دسته قرار می گیرد :

دستگاه روتیواتور چه اجزایی دارد؟

دستگاه روتیواتور یک قاب و بدنه دارد که مقاوم بوده و از جنس فولاد ساخته شده است و تیغه های این دستگاه روی یک محوری که حالت چرخنده دارد جای گرفته اند. تیغه ها جنسی مقاوم دارند که از انواع کربن و فولاد کربن متوسط و یا اینکه از فولاد آلیاژی است. نیرو و عامل حرکت و چرخش روتیواتور محوری در تراکتور است که به وسیله آن حرکت می کند. در ابتدا سفت و سپس تیغه ها شروع به حرکت و چرخش می کند. اجزای دیگر روتیواتور به شرح زیر است:

  • گیربکس دستگاه
  • محور گیربکس
  • تیغه روتیواتور
  • پره های روتیواتور
  • اتصال های سه نقطه ای
  • پایه نگهدارنده
  • قسمت محافظت کننده تیغه
  • درب محل روغن
  • پیچ تخلیه کردن روغن موجود در گیربکس
  • محافظت کننده چرخ دنده ها
  • پیچ و اجزای رگلاژ کننده زنجیر دستگاه
  • محل های گریس خور
  • نواحی اتصال و ورقه های محافظت کننده بدنه دستگاه روتیواتور

روتیواتور چه کار هایی انجام می دهد؟

این دستگاه که به گاو آهن دوار نیز معروف است کار برد ها و وظایف بسیاری می تواند داشته باشد. مهمترین وظیفه آن آماده کردن و به وجود آوردن بستری مناسب برای کشت محصولات است و کشش کمتری در این فرایند اعمال می شود. نیروی کششی و فشار زیاد در این دستگاه کم می شود زیرا در زمان چرخش اجزا نرم شده و خاک فشار کمتری به نیروی کشنده وارد می کند. در زمان کشش و نیروی جلو برنده در دیگر دستگاه ها فشار زیادی به وسیله مورد نظر و اجزای آن وارد می شود که این مشکل توسط روتیواتور حل شده و حرکت با کمترین انرژی و کشش است. به دلیل سرعت و نحوه عملکرد یکنواخت و متوالی سطحی یکنواخت را شاهد خواهیم بود که از ابتدا تا انتها حفظ می گردد. مزیت ها و موارد کاربردی روتیواتور را می توان این گونه خلاصه نمود:

  • جا مانده های گیاهی از کشت و کار های قبلی و یا عوامل مزاحم  رشد کرده در زمین کشاورزی توسط این دستگاه متلاشی و از بین رفته  و با خاک مخلوط می شود. علاوه بر رفع موارد مزاحم می‌تواند این مواد مورد تغذیه گیاه و خاک قرار گیرد و کمکی به غنی شدن خاک باشد.
  • این دستگاه به خوبی قادر است در بسیاری از مواقع جایگزینی مناسب جهت گاوآهن، هرس بشقابی و دیگر هرس کننده ها در هنگام آماده کردن خاک و مهیا شدن شرایط جهت کشت بذر باشد.
  • همچنین دستگاه روتیواتور این توانایی را دارد که مراحل وجین و سله شکنی محصولات کشاورزی که به طور ردیفی کاشته می شوند را نیز به انجام برساند.
  • با استفاده از روتیواتور به خوبی می‌توان مرتع ها و چراگاه ها را نیز احیا نمود و کیفیت خاک را بالا برد.
  • با کمک روتیواتور می توان زمین هایی که به صورت بایر هستند و کشت و کاری در آن ها صورت نپذیرفته است را به بهترین شکل آماده نموده و برای کشت و کار احیا کرد.
  • یکی از موارد مورد استفاده که می‌تواند عوامل مزاحم چون لارو حشرات، کرم ها و… را از بین ببرد، استفاده از دستگاه روتیواتور است و با مخلوط کردن درست خاک این عوامل نابود می شوند.
  • این دستگاه به خوبی قادر است که خاک مورد نظر شما را در زمان کشت به طور نواری مخلوط کند.

موارد کاربرد و استفاده از روتیواتور

آگاه شدید که برای شخم زدن و مورد استفاده قرار گرفتن خاک استفاده می شود و زمانی که این حرکت به صورت چرخشی و زیر بستر انجام شود کاملا می تواند بستر مورد نظر را نرم و دانه بندی ریزی کند. در زمان کاشت جو و پشته بهترین عاملی که می تواند خاک را به طور مطلوب نرم کند و کلوخه ها را از بین ببرد استفاده از روتیواتور است. البته باید در نظر داشت که پودر شدن خام موجب فرسایش خاک نگردد و باید به مقدار و نحوه استفاده از این روش نیز دقت داشت. علف های هرز رشد کرده تا زمان کشت نیز با کمک روتیواتور از بین می رود و بقایای بجا مانده از قبل نیز خرد و نابود می شود.

انواع روتیواتور کدام است؟

در بالا نیز اشاره کردیم که روتیواتور ها بنا بر نوع کاربری و شرایط به چهار دسته تقسیم می شوند. در ادامه شرح مفصل تری را راجع به آن خواهیم داد:

  • روتیواتور کشویی دستی: برای شخم زدن و اتصال به تراکتور و تیلر مورد استفاده قرار می گیرد و می توان از آن برای شخم زدن مکان هایی مانند پای درختان استفاده نمود. این توانایی را داند که در زمان اتصال به نیروی محرکه به طور دستی نزدیک محل مورد نظر برده شوند و عملیات را انجام دهند. در حالی که به نیروی محرکه ای مثل تراکتور متصل هستند می توان آنها را به محل مورد نظر و نزدیک تر هدایت نمود. می توانند تا عمق 25 سانتی متر را شخم زده و خاک را نرم و یکدست کنند. کلوخه ها و تکه های مزاحم در خاک با کمک آن نرم و یکدست شده و خاکی مناسب برای گیاه یا درخت را فراهم می کنند. در محل هایی که عرض 160 سانی متر را دارند قابلیت کار داشته و قادر است در هر ردیف از خود 6 تیغه داشته باشد و این قابلیت نیز وجود دارد که این تعداد به 42 عدد نز افزایش پیدا کند. به راحتی می توان با آن علف های هرز را نیز از بین برد. به طور معمول می توان در هر ردیف آن 4 تیغه وصل کرد و از قابلیت های آن بهره مند شد.
  • روتیواتور سنسور دار: این دستگاه نیز در انتهای تراکتور متصل شده و نیروی خود را برای عملیات از آن تامین می کند. به راحتی می تواند فضای بین درختان را در مزارع و ردیف ها شخم بزند و برای اینکه این کار بهتر و نسز سریع تر انجام شود برای آن یک سنسور تعبیه شده است تا در زمان مواجهه با مانع و یا درختان با آنها برخورد و تماسی نداشته باشد. انواع کوچکتر آن برای مکان های کوچکتر و عرض کمتر نیز وجود دارد که می توان آن را به تیلر متصل نمود. اما برای مکان های بزرگ تر و وسیع تر با انتصال به تراکتور می توان مساحت های زیادی را شخم زد.
  • روتیواتور بازویی سنسور دار: از دستگاه های مدرن به حساب می آید که قابلیت های خوبی از خود نشان می دهد. وظیفه این دستگاه نیز شخم زدن و صاف کردن و از بین بردن کلوخ و عناصر مزاحم در خاک است. در جا هایی که تجمع وجود دارد و گیاهان و درختان بسیاری است سنسور موجود در آن به خوبی موقعیت را شناسایی می کند و به خوبی فضای ما بین درختان را برای انجام عملیات انتخاب می نماید. با بازوهایی که دارد به خوبی حول درختان حرکت کرده و فضاهای مختلف را پوشش می دهد. بازوهای تعبیه شده برای این دستگاه می تواند تا 2 متر و سی سانتی متر حرکت کرده و عملیات انجام دهد و این محدوده را به خوبی شخم بزند. مکان هایی وجود دارد که کشت به صورت ردیفی انجام شده است و می تواند تا عرض 75 سانتی متر از این دستگاه استفاده نمود و این محدوده را بهینه کرد.
  • روتیواتور سنسور دار باغی: بیشتر از این روتیواتور در فصل بهار استفاده می شود زیرا در این زمان باید بسیاری از زمین ها مهیا و آماده کشت شده و یا اثار به جا مانده در خاک خرد و از بین برود. در این زمان است که علف های هرز شروع به رشد کرده و باید آنها را از بین برد که این کار با دستگاه مورد نظر انجام می پذیرد. این دستگاه با نرم کردن خاک محیطی خوب فراهم کرده و هوای لازم را نیز به خاک می رساند و گیاه رشد بهتری خواهد داشت. در اکثر موارد این دستگاه به تیلر متصل می گردد و برای مکان هایی که کشت و کار به صورت ردیفی است شاهد سرعت عمل بالا خواهیم بود و این دستگاه کیفیت را بالا و زمان را نیز کاهش می دهد. امروزه شاهد هستیم که کشاورزان و به خصوص مزارع پسته از این دستگاه بسیار استفاده می کنند.

انواع روتیواتور با در نظر گرفتن مقدار و حجم کار

البته بدیهی است که شما می توانید با توجه به نوع و حجم کار تغییراتی را در طراحی روتیواتور ها ایجاد کنید تا مناسب با نوع کار شما باشد اما به طور کلی از این نظر و نوع کاربری می توان آن را به 3 دسته کلی تقسیم بندی نمود:

  • روتیواتور برای عملیات های سبک: این دستگاه ها در ابعاد و حجم کوچکی ساخته می شوند و بیشتر کاربرد آن در باغ ها است.تا 5 سانتی متر از خاک را می توان با آنها شخم زده و مهیا کرد و همچنین برای از بین بردن علف های هرز نیز کاربرد دارد.
  • روتیواتور برای امور متوسط: بیشتر از این گونه روتیواتور ها برای مهیا سازی محیط کاشت نهال ها استفاده می شود. همچنین در گلخانه و باغ ها نیز کاربرد زیادی دارد. به خوبی با زیر و رو کردن و نرم نمودن خاک شرایط حفظ رطوبت را نیز برای خاک فراهم می کنند و این توانایی را دارند که به راحتی تا عمق 6 اینج را آماده نمایند. دراین روش نیز هوای مناسب به خاک و رشد گیاه فراهم می شود. در طی عملیات هیچ اسیبی نیز متوجه گیاهان موجود نمی باشد.
  • روتیواتور برای کار های سنگین: از این دستگاه ها برای زمین های کشاورزی و مساحت های بال ااستفاده می شود. قادر است تا 7 اینچ را به راحتی زیر و رو و نرم نماید. با قدرت و قابلیتی که دارد با اتصال به نیروی محرکه ای چون تراکتور قادر است از انجام امور سنگین با حجم بالا برآید.

تیغه های روتیواتور و کاربری آنها

با توجه به نوع کاری که می خواهد انجام شود می توان از تیغه های مختلفی استفاده کرد.به طور خلاصه با این تیغه ها اشنا خواهیم شد. برای انواع مختلف اشکال مختلفی وجود دارد اما تیغه های ال شکل از انواع مرسوم ان است. برای مکان هایی که خس و خاشاک تقریبا زیادی دارد گزینه ای مناسب است زیرا بیشتر نقطه تماس با خاک داشته و به خوبی عملیات نرم کردن و خرد کردن را انجام می دهد. با این تیغه ها به خوبی خاشاک به جا مانده خرد می شود و همچنین علف های هرز نیز از بین می رود. اگر از مواد شیمیایی و کود نیز استفاده شده باشد این تیغه ها به طرز قابل قبولی این مواد را می توانند منتشر و با خاک مخلوط کنند.

از تیغه های دیگری که مرسوم است و در روتیواتور ها استفاده می شود تیغه های C شکل هستند. اگر محل کشاورزی شما دارای خاک سفتی باشد و بقایای به جا مانده و علف هرز کمتری داشته باشد از این تیغه ها استفاده می شود. برای زمین هایی که حالت سفت و فشرده دارد این تیغه ها به خوبی می تواند کاربردی و مفید باشد و انجام عملیات شخم را نیز آسان می نماید. این تیغه ها دارای سطح تماسی بیشتر با خاک بوده و می تواند به خوبی فشار بیشتری را اعمال کند و خاک را نرم و آماده نماید. انحنای آن نسبت به انواع ال شکل بیشتر بوده و محور گردنده را کمتر مسدود می نماید و نسبت به تیغه های ال بار برداری کمتری دارد. در شرایطی که خاک سنگینی وجود دارد و یا خاک زمین حالتی مرطوب به خود گرفته است استفاده از این تیغه ها گزینه ای مناسب و کاربردی است.

روتیواتور های ثابت

از این نوع از روتیواتور ها در زمین هایی مانند کشتزار های گندم، جو، پنبه، شالیزار ها و باغ مرکبات استفاده می شود. ابزرای مناسب برای سله کشی و همچنین از بین بردن علف های هرز است. مزیت خوبی که این روتیواتور ها دارد این است که تکه های گل و خاک به سمت اپراتور پرتاب نمی گردد و در این زمینه نیز بهینه سازی شده است.

اندازه و مشخصات روتیواتور های مرسوم و مورد استفاده

  • روتیواتور ۲۴ پره کشویی با عرض ۱۳۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۸ پره کشویی با عرض ۱۴۵ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۲ پره های کشویی با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۶ پره کشویی با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۲ پره کشویی با عرض ۱۸۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۸ پره کشویی با عرض ۱۹۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۵۴ پره کشویی با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۴ پره ثابت با عرض ۱۳۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۸ پره ثابت با عرض ۱۴۵ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۲ پره ثابت با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۶ پره ای ثابت با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۲ پره ثابت با عرض ۱۸۰ سانتی متر
  • روتیواتوردوار۴۸ پره ثابت با عرض ۱۹۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۵۴ پره با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۳۶ پره کشویی سنگین با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۴۲ پره کشویی سنگین با عرض ۱۹۰ سانتیمتر
  • روتیواتور دوار ۴۸ پره کشویی سنگین با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۵۴ پره کشویی سنگین با عرض ۲۳۰ سانتیمتر
  • روتیواتور دوار ۶۰ پره کشویی سنگین با عرض ۲۶۰ سانتی متر 

متوجه می شوید که با توجه به ابعاد و مشخصات و نوع کابری شما انواع مختلفی از روتیواتور وجود دارد که می تواند نیاز شما را فراهم نماید. از نظر تعداد تیغه ها و همچنین ردیف های موجود در روتیواتور باید گفت که در اکثر موارد 32 تیغ هیدرولیک 8 پر ، 24 تیغه ثابت سبک 6 پر، 4 تیغه معمولی و شش تیغه کشویی وجود دارد.

توصیه های قبل از استفاده از روتیواتور

  • باید خاک مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد. هر گونه فشردگی زیاد، رطوبت و مواد داخل خاک می تواند بر نحوه عملکرد روتیواتور تاثیر داشته باشد. دانستن مقدار رطوبت و سنگینی می تواند در انتخاب تیغه های مورد استفاده و انتخاب صحیح روش کار تاثیر داشته باشد. پس لازم است قبل از شروع شرایط زمین مورد نظر به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
  • درست است که برای حذف علف های هرز طراحی شده است اما بهتر است علف های هرز حجیم و بزرگ و مواد مزاحم حذف گردد تا احتمال درگیری بیش از حد با تیغه ها و آسیب به کمترین مقدار خود برسد.

حتما مقدار سطح روغن گیربکس دستگاه بررسی. باید ساعاتی ق گردد بل از انجام کار این مقدار بر روی سطحی افقی بررسی گردد. مقدار روغن و واسکازین نقشی مهم در سلامت این دستگاه داشته و باید چک شود.

برای مشاوره در مورد محصولات و خرید با ما تماس بگیرید